Pages

Terima Kasih Anda Semua..

Kata-kata Anjell

ASSALAMUALAIKUM..

Blog ini adalah hasil nurkilan seorang budak science yang perasan nak jadi novelis...

Maaf bila tertypo.. Budak ini masih junior..

Significance of this simple blog to me : 'A PLACE TO EASE TENSION, DIFFERENT WORLD FROM THE ACTUAL ONE'

Sunday, 1 January 2012

Eksperimen Cinta (BAB 1)

BAB 1 

Dalam cinta harus saling percaya…
Dalam cinta harus berani pasrah…
Dalam cinta harus janganlah goyah…
Dalam cinta harus sejiwa….

     “Argh, buat sakit telinga aku je… Suara tak sedap langsung. Macam katak menguak lepas hujan!” Terus punat off radio kereta ditekan. Tak pasal-pasal suara merdu Mila yang menjadi mangsa kemarahannya.

     “Tak de lagu lain ke nak pasang? Cinta.. cinta.. cinta.. Buat beku taik telinga aku je..,”bebel Tengku Aaron lagi. Tali leher yang tersimpul di lehernya dirungkai kasar. Rimas! Dicampak tali leher itu ke tempat duduk belakang. Butang kameja kuning cairnya yang paling atas turut dibuka. Biar sejuk aircond meresap dalam hati yang panas membara. Kenapa dua orang tu mesti muncul dan ganggu ketenangan hidupnya lagi? Huh!

     BMW 3 series itu dipandu macam tengah berlumba dengan Micheal Shumacher. Micheal Shumacher pun boleh surrender agaknya. Hari yang membuatnya tersangatlah tension. Ada kekasih, curang dengan adik sendiri. Sebab tu lah cinta tu bodoh! Tak guna tiga sen pun.

     Dia ingat aku tak boleh hidup tanpa dia ke? Aku ni lelaki la. Apa yang aku takde? Duit? Setakat orang mintak derma dua ribu tu, memang dengan senang hati dia bagi. Tak luak pun hartanya yang bertimbun-timbun tu. Ni anak Tan Sri Tengku Ahmad Shah la. Sekali tayang duit, bersusun mak-mak datin nak pinang aku. 

     Rupa? Huh! Tanyalah sebanyak mana orang pun, mungkin ada la sorang dua yang memang buta tahap apa-apa entah yang kata dia tak kacak. Dan dengan rupa ni la perempuan dibuat macam bola je. Boring dengan Suzi, Nita dah sedia mengganti. Rasa nak keluar ke disko, Fana dah sedia menanti. Rasa nak ke parti, Dila dah angkat tangan. Sekali senyuman mautnya diberi, paling kurang lima orang yang terpanah. Huh! Tengku Aaron mula berlagak.

     Dia memang tak boleh tengok kebahagiaan adik kembarnya dengan bekas kekasihnya. Terasa ego seorang lelaki dicabar. Bila perempuan yang sering diungkapkan kata-kata cinta dan diserahkan hati sepenuhnya akhirnya tewas kepada adik kembarnya sendiri. Bukan.. Dia takde kembar macam tu! Okey… dia akan buktikan siapa Tengku Aaron Shah yang sebenar. Dua ekor manusia itu akan menyesal kerana telah membangkitkan kemarahannya. Tak percaya, tengoklah. We wait and see..

     Strategi dirancang…. Tunggulah serangan balas daripada Tengku Aaron Shah. Aku akan tunjukkan yang akulah manusia paling bahagia atas dunia ni.

17 comments:

  1. ha-ha-haa...
    Jumpa juga bl0g anda.. *ny nk snyum D ny.... :D

    ReplyDelete
  2. terjumpa blog ni from penulisan2u.ayat2 dalam novel ni sgt kelakar dan sempoi.buat diri gelak sorang2 tak hengat dunia :P

    Keep it up!Nanti novel dah kluar bagitau ye ;)

    ReplyDelete
  3. bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeessssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt gggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiillllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmpppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ooooooooooooooooooooooooooooobbbbbbbbbbbbbbbbsssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeessssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss

    ReplyDelete
    Replies
    1. i took a few minutes to understand...hehe

      Delete
    2. betul tu. itu menunjukkan keterujaan si dia. pergh...undescribe

      Delete
    3. haha..sampai juling mata nak baca..

      Delete
  4. Akak , ble nak kuarkan novel ?

    ReplyDelete
  5. kalau SPS best mestilah novel lain yang sis karya best! saya baca ni dulu sambil menunggu next entry sps ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la kita... tgh baca novel ni sambil2 tunggu SPS... Bila la nak kuar entry 32.. x sabar duh...

      Delete
    2. Mee too.. Tgh tunggu jgk...

      Delete
  6. Best..br skrg tergrk hati nak baca

    ReplyDelete
  7. When u want to cont the story of TPI,,i'm waiting but nothing.....

    ReplyDelete
  8. Best woiii...gelak tak henggaaaattt....

    ReplyDelete
  9. Best nya citer nii :)

    ReplyDelete
  10. Novel ni dah lama keluar. Tapi saya baru baca two days ago and satu hari tak tidr nak habiskan baca. Seriously best. Hope anjell dpt kluarkan novel yang best mcm ni.

    ReplyDelete

Assalamualaikum..
Habis baca jangan lupa komen..
Terima kasih n sudilah jenguk lagi.. : )