Pages

Terima Kasih Anda Semua..

Kata-kata Anjell

ASSALAMUALAIKUM..

Blog ini adalah hasil nurkilan seorang budak science yang perasan nak jadi novelis...

Maaf bila tertypo.. Budak ini masih junior..

Significance of this simple blog to me : 'A PLACE TO EASE TENSION, DIFFERENT WORLD FROM THE ACTUAL ONE'

Tuesday, 5 June 2012

Eksperimen Cinta (TEASER 1)

TEASER 1

Damia pandang jam. 11.00 malam. Damia menguap lagi. Matanya betul-betul berat. Tapi, untuk ke biliknya Tengku Ammelisa akan perasan. Dari tempat duduknya, Damia melmandang biliknya. Kemudian beralih pula pada bilik sebelahnya. Haishh.. Takkan nak tidur dengan mamat tu? Taknak la! Damia pandang pula adik iparnya. Tengku Ammelisa masih segar melayan cerita Hindustan, tajuk Mohabbatein. Cerita memang best. Dah khatam lima kali tapi tetap tak boring. Tapi, dengan badan yang penat dan rasa mengantuk dah tahap giga ni, mood nak layan Hindustan pun dah terbang entah ke mana.

    Nak tidur.. Waa.. cepatlah masuk tidur, adik! Damia rasa bagaikan mak cik kedai makanan yang dia makan tadi letakkan ubat tidur. Ngantuk!

     Damia menguap lagi. Cuba bertahan.

     “Kak Long, kalau ngantuk, masuklah tidur dulu.” Tengku Ammelisa menegurnya.

     “Takpe.. Kak Long nak tengok cerita ni kejap,” jawab Damia. Masih berusaha untuk bertahan.

     Kurang asam Tengku Aaron. Dia biarkan aku layan adik dia sorang-sorang. Dia sesedap tom yam tadi je masuk tidur. Damia membebel dalam hati dengan sikap Tengku Aaron. Tak puas hati betul dengan Tengku Aaron. Selamba badak je dia masuk bilik pukul 10.00 tadi. Sampai-sampai Tengku Ammelisa menyindir Alongnya dengan mengatakan awal Alongnya masuk bilik.

     Damia cuba menumpukan perhatian pada cerita Hindustan tu. Dia nampak muka Shah Rukh Khan. Shah Rukh Khan tengah main biola. Perghh… macho betul Shah Rukh Khan! Tak lama kemudian, dia nampak muka Fahrin Ahmad pulak. Aik, mana perginya Shah Rukh Khan tadi? Bila pulak Fahrin Ahmad berlakon Hindustan ni? Damia terpinga-pinga sekejap. Cuba mengingat balik kalau-kalau ada part yang tertinggal semasa dia pernah menonton Mohabbatein suatu ketika dahulu.

     “Take care, Garnier..”

     Iklan der.. Adoyai.. Kau dah terlelap, Damia oi.. Dah mamai.

     Arghh.. tak boleh jadi ni! Dah kritikal dah rasa mengantuknya. Damia pandang adik iparnya. Hajat ingin bertanya sama ada Tengku Ammelisa mengantuk atau belum. Tapi segera dibatalkan bila lihat Tengku Ammelisa sedang seronok ikut menyanyi lagu Akhen Kuli. Kalau dah menyanyi tu, memang tak ngantuklah tu!

     “Adik, Kak Long tidur dululah. Ngantuk tak boleh tahan ni. Adik tengok sorang takpe ke?” soal Damia.

     “Takpe.. Dah lama tak tengok Hindustan. Night, Kak Long.”

     “Night..”

     Hmm.. terpaksalah! Selamat tinggal bilikku. Huhu.. Damia melangkah masuk ke dalam bilik Tengku Aaron. Nasib baik tak kunci! Tengku Aaron belum tidur lagi. Hanya bermalas-malasan di atas katilnya.

     “Why?” soal Tengku Aaron bila Damia masuk ke biliknya.

     “Adik awak kat luar. Nak kantoi kalau saya masuk bilik saya? Nampak gayanya saya kenalah tidur sini malam ni.”

     “Hmm… kau tengok sofa aku? Takde rupa sofa, kan?”

     Damia pandang sofa Tengku Aaron. Memang takde rupa sofa. Beberapa kertas bersaiz A3 bergulung di atas sofa. Tak cukup dengan itu, ada jugak yang dah terjatuh ke lantai. Atas meja kerjanya juga ada terbentang satu kertas A3.

     “…So, maknanya… kau hanya boleh tidur sebelah aku kalau rasa taknak tidur atas karpet.”

     Tidur sebelah dia? No..no.. cari nahas namanya. Baik tidur atas karpet.

     “Sekarang ni, kau hanya ada tiga pilihan. Pertama, tidur sebelah aku. Kedua, tidur bawah. Ketiga, kalau kau rajin kau kemas sofa aku. Tapi, kalau kau kemas sofa aku, make sure yang aku senang nak cari kertas-kertas tu. Jangan nak rosakkan kertas-kertas tu. Kalau tak, tahulah aku nak buat apa kat kau nanti.” Sempat Tengku Aaron mengugut.

     “Saya nak tidur bawah,” putus Damia. Malas dia nak kemaskan sofa Tengku Aaron. Kalau kertas sehelai dua boleh dikira ampun lagi. Tapi kalau dah tak nampak sofa sebab timbunan kertas tu, memang tak la. Dia malas nak bertanggungjawab kalau berlaku apa-apa pada kertas kerja lelaki itu.

     “Kau fikir baik-baik. Ni dah kira aku lembut hati nak izinkan kau tidur atas. Bilik ni sejuk. Aku pun takde extra blanket.” Tengku Aaron memberi amaran.

     A’a… bilik ni memang sejuk. Ni pun dah rasa macam nak menggigil dah. Rasanya kalau dia tidur bawah tanpa alas memang tak sampai sejam dia dah beku. Takkan nak ambil toto, bantal dengan gebar kat bilik sebelah semata nak tidur bawah? Mesti kena lalu depan Tengku Ammelisa. Kalau nak tunggu Tengku Ammelisa tidur, baik terus tidur bilik dia. Masalahnya sekarang mata dah tak tahan dah ni! Tapi, takkan dia nak tidur tepi Tengku Aaron kot? Nak halau Tengku Aaron tidur bawah pun bunyi macam melampau. Dahlah dia yang menumpang.

     Damia tak tahu nak buat apa.

     “Allah.. tidur atas je la. Aku janji aku tak buat apa-apa kat kau.” Tengku Aaron bagaikan mengerti ketakutan Damia.

     Akhirnya Damia mengalah. Daripada dia mati beku, baik dia mengalah. Untuk malam ni je. Esok memang akan diangkut segala harta dia dari bilik sebelah. Cuma malam ni je dia tidak melakukan sebarang persediaan.

     Damia menghadap ke kiri, Tengku Aaron menghadap ke kanan. Bantal peluk antara mereka. Senyap. Damia cuba memejam mata. Mata dah mengantuk tapi, sejuknya yang amat! Meskipun gebar tebal menutup diri Damia, namun kedinginan aircond bagaikan mencucuk-cucuk kulitnya.

     Gila sejuk! Tengku Aaron ni orang atau bukan? Negative berapalah aircond dia ni? Dia ni orang eskimo ke apa? Ya Allah.. sejuknya!

     “Aaron, tak boleh naikkan suhu aircond ke? Saya sejuklah.”

     “Jangan sentuh harta aku. Kau tu menumpang bilik aku. Buat cara menumpang. Selama ni aku guna aircond ni, hidup je aku sampai sekarang?” kata Tengku Aaron dalam mata yang tertutup.

     Argh… badan tengah sejuk, tapi hati membara. Itulah yang dirasakan Damia sekarang.
     “Sejuklah.. Tahulah awak tu lahir kat Scotland. Tapi saya ni orang Malaysia. Sejuk, tahu tak? Naikkan suhu, boleh tak?” Damia bagaikan memberi arahan. Hati dah bengang.

     “Amboi, demand pulak. Cakaplah apa pun. Aku takkan ubah suhu.” Tengku Aaron malas bergerak.

     Damia menggigit bibir bawahnya. Tak berperikemanusiaan betul! Oo.. nak sejuk sangat ya? Nah, ambik kau! Damia menarik seluruh gebar agar membaluti tubuhnya seorang.

     “Oi.. apa kau ni?” Tengku Aaron terkejut bila gebar yang menutup tubuhnya ditarik ke sebelah.

     Tengku Aaron juga tak mengalah. Dia duduk daripada pembaringan. Gebar ditarik. Maka berlakulah adegan tarik-menarik gebar. Damia terus menarik dan Tengku Aaron juga tak membiarkan sahaja. Tengku Aaron berasa geram yang amat.

     “Kau ni menyusahkan hidup aku betullah.” Tengku Aaron bangun akhirnya. Remote controller aircond dicapai sebelum mengubah suhu aircond biliknya. Dinaikkan suhu pada suhu maksimum.

     “Ni dah paling tinggi. Jangan nak banyak songeh lagi. Dah.. jangan kacau aku lagi! Aku nak tidur!” Tengku Aaron menarik gebar menutup dirinya. Dia membelakangi Damia. Mata dipejam.

     Damia turut kembali berbaring membelakangi Tengku Aaron. Senyap lagi antara mereka. Namun, Damia masih terasa kesejukannya. Kalau ikutkan hatinya, nak je ditutup terus aircond. Tapi, bimbang nanti panas, mengamuk pulak orang sebelah ni. Damia hanya diam. Tak berani nak bersuara lagi. Dia hanya mampu menggosok kedua-dua telapak tangannya agar dapat menghasilkan haba. Kenapa sejuk sangat ni?

     “Sejuk lagi ke?” soal Tengku Aaron. Dia dapat dengar bagaikan bunyi tapak tangan digosokkan. Dia berpusing menghadap Damia. Betullah.. Damia betul-betul sejuk agaknya. Bantal peluk yang memisahkan mereka ditarik.

     Terhenti terus perbuatan Damia yang sedang menggosok-gosok tapak tangannya. Semuanya gara-gara tangan Tengku Aaron yang melingkar di pinggangnya dan menarik rapat tubuhnya ke dada lelaki itu. Damia bagaikan kejang seketika. Laju jantungnya berdegup.

     Kena rasuk ke mamat ni? Kenapa tiba-tiba pulak ni? Damia tak sedap hati. Apatah lagi teringatkan Tengku Aaron yang hanya memakai boxer, Damia makin bimbang. Daripada sejuk terus bertukar seram sejuk. Peluh dingin dah terbit. Ya Allah.. lindungilah hambamu malam ni! Damia berdoa.

     “Tak salah nak cium pipi isteri sebelum tidur, kan?” Jantung Damia terus berdebar. Apa punya soalan ni? Kenapa pulak la dia timbulkan isu kat meja makan tadi?

     Damia hanya senyap. Buat-buat tak dengar la senang. Tengku Aaron sengaja nak kenakan dia kot.

     “Berapa anak saudara pun Kak Long boleh bagi, hmm?” romantis sekali suara Tengku Aaron di telinga Damia membuatkan dada Damia makin berdebar. Tak boleh jadi ni! Dah lain macam dah ni!

     Baru sahaja Damia ingin melepaskan diri,

     “Aku gurau je la.”

     Tengku Aaron ketawa. Geli hati pulak rasanya. Acah sikit pun dah gelabah.

     “Dah.. tidur.” Tengku Aaron mengeratkan lagi pelukannya. Dia pun makin mengantuk. Dalam mata terpejam, dia sempat tersenyum bila mengingat kembali gelagat Damia. Gelabah tahap tak ingat. Macam manalah kalau dia betul-betul berniat serong tadi? Agaknya sampai bilik air dia kena terajang oleh Damia. Damia.. Damia..

     Damia kaku dalam pelukan Tengku Aaron. Dia ingin meronta, tapi tangan bagaikan lumpuh. Dia ingin menolak dada Tengku Aaron, tapi dia tiada kekuatan. Sedikit sebanyak pelukan Tengku Aaron menghilangkan kesejukannya. Damia memejamkan matanya. Dia juga rasa mengantuk. Dalam diam, dia berasa selamat dalam pelukan suaminya.


-------
**** Khas tok peminat EC. Harap entry ni bleh ubatkan rindu korang kat Aaron ngan Damia. huhu..hanya ni je yg mampu sy update... ENJOY THIS ENTRY. komen apa-apa yg patut. insyaAllah sy akn perbaiki gaya pnulisan yg msih mntah ni.huhu...Trimas atas semua sokongan : )

68 comments:

  1. yeah!!!EC ada lg..

    ReplyDelete
  2. Whoa nice nice dah nak keluar versi cetak ke? Please sambung lagi..... Heheheeee best..... i like

    ReplyDelete
  3. Nice wlpon still dok gado lagi ;)
    ~m.acu~

    ReplyDelete
  4. Wah thanx anjell betul2 x sgka dapat baca ec lg huhuhu x sabar nak tunggu versi cetak ni...

    ReplyDelete
  5. bestnye.....

    ReplyDelete
  6. Yes! Dah ade teaser. Hahaha..gadoh lagi mcm anjing dengan kucing *garu pale* ish..ish..ish. Agaknye bile eh nak masok mode aku-dah-jatuh-hati-kat-kau? haha. Thank u so mucho Anjell! Dah lame nunggu teaer. Ti insert lg ye next teaser :)

    ReplyDelete
  7. Arghh windunya ngan aron n damia.cepatla publsh

    ReplyDelete
  8. sy suke gak cete nie.....cepat2

    ReplyDelete
  9. anjel.....
    terbitkan buku ini lebih awal ya....
    rindu la ngan damia & aaron....
    thank........

    ReplyDelete
  10. Hilang rindu sikit ja....
    x sabar nak tunggu ....
    bagi sikit lagi boleh???.... hehehe

    ReplyDelete
  11. best lah! bila lah diorang ni nak bercinta agaknya? hahahah

    ReplyDelete
  12. ahahaa terubat rndu...
    ni yg buat x sabar nak tggu versi cetak ni hmpmmm...

    ReplyDelete
  13. nk lg... huhu...
    ble la die org nk baik kn???

    ReplyDelete
  14. Cik Anjel...a lot...lot....10s..hahahaha....tak sabar nak tengok Ego Tengku Aaron kebaBOM.....!

    ReplyDelete
  15. Alhamdulillah, sakit rindu terubat seketika tapi
    sakit hati makin parah... Anjel cepat bagi ubat ye.

    ReplyDelete
  16. tQ anjell..!! nak lagi2...cpt2 lah siap yea...uahhaha...suke3..!

    ReplyDelete
  17. Thanks anjell, tp in between masih ade lagi update tuk EC kan? hope awak bole siapkan manuskrip secepat mungkin. All D best dear.

    ReplyDelete
  18. Comel tul anjell ni. Pandai buat saya senyum sorang-sorang pagi2.. :)

    ReplyDelete
  19. Cik anjell cptlah publish...x sbr dah nk tunggu.....

    ReplyDelete
  20. asdfghjklzxcvbnmqwreuueip aaaaa, terharunya.
    akhirnya terupdate jugak.
    nanti letak lagi banyak-banyak teaser tau.
    semoga idea untuk menulis EC melimpah ruah dan EC dapat siap cepat jadi novel.
    :D

    ReplyDelete
  21. How I miss themmmm ^^ Best giloo.

    ReplyDelete
  22. thank thank you... i love it. rs tak sabar nk baca the whole story. huhuhu... :D

    ReplyDelete
  23. Cik Anjel,novel EC akan kuar under mana? KS, KN, FP? moga Anjel diberi idea melimpah ruah dan dpt menyiapkan man secepat mungkin n bley beli novel EC cepat2....k..chaiyokk!!! Kak Min

    ReplyDelete
    Replies
    1. anjel, bler nk kuar ur novel? make it as my brthday present dear.. ur story sosososossosoooo gud.. i luv it.. im waiting 4 ur nvel dear..

      Delete
  24. Thanks writer! Terubat rindu kat Aaron and Mia..

    ReplyDelete
  25. Ble nk kuar versi cetak ni....?

    ReplyDelete
  26. bestnya citer ni nk belilh agk2 bila keluar?

    ReplyDelete
    Replies
    1. awal thn dpan kot..huhu..insyaAlalh kalau tiada aral mlintang

      Delete
  27. Cepatlah novelkn :D

    ReplyDelete
  28. Nk entry diorang dh berbaik boleh??

    ReplyDelete
  29. thank you , terubat sikit rindu ni

    ReplyDelete
  30. terima kasih anjel..dah lama jadi sillent reader.. ada entry ni..hilang sikit rindu dihati.. walaupun tak puas lagi:)..
    semoga anjel dapat siapkan manusk dengan jayanya:) tak sabar nak beli.. sangat excited menunggu

    ReplyDelete
    Replies
    1. timer kasih..insyaAllah ec akn kuar nanti..

      Delete
  31. tq anjell... rindu ngan damia... kasi panjang skit...hehe...next

    ReplyDelete
  32. tq kak anjell...best sgt2...terubat rndu ku pada aoron n damia...cewaahhhh...hrap2 lpas ni de teaser 2 plak....

    ReplyDelete
  33. lpas baca citer ni asyik tringat jew kat aron tuh..huish naya betul.oleh itu sy berharap agar nvel ini cpat dterbitkan agr rindu sy pada aron tu terubat..haha.payah rindu kat laki damia nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. oihh..jgn lbih2 plak.marah damia.hehe...anyway tq sbab wish the best 4 ec..insyaAllah jd nyata.hehe..

      Delete
  34. tq...cnfirm Aaron n damia nanti dpt anak kembar....kekekeke....acah jer...anyway mmg top abis la citer nie....kak anjell update la lg teaser ey..ble novel ni kuar sy mst bli punyer laaa....huhuhu....best best best.....salam manis utk kak anjell....from:MISS_R.

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam manis utk miss r jgak..hehe..tq..

      Delete
  35. em x sabar nya nk tunggu novel kuar

    ReplyDelete
  36. Salam..dah abes marathon EC td. Cite sgt menarik suka sgt. Cuma kesian kat T...
    So officially EC dah abes kat blog lah ni? Bile novel EC dijangka publish?

    ReplyDelete
    Replies
    1. not yet..stil ad teaser lag.hehe..ec djangka publish awl thn dpn.tu kalau xce sbrg msalah dgn manuskrip..huhu

      Delete
  37. wah...betul2 x sabar rasenya nk bca EC nie...lama tunggu...

    ReplyDelete
  38. Anjell, apa update EC? dah hantar pd publisher kan...?? agak2 bila kuar ye..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. blom anta lagi..huhu..jnji bln november..huhu..tu pun blm tntu smpat.

      Delete
    2. allaaaa cepat sikit la... rugi tau lambat2...

      Delete
  39. Ha November? Ala anjel jangan la lmbt sgt...kalu tak nak teaser lagi(cheh ada ati nak paksa2 plak eh) but serious anjel memg x sabar nak dakap Damia n aron

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'a, yang.. november. november tu jnji nk anta manuskrip..ec maybe kuar awl thn dpn..yg tu if ec pnya manuskrip is accepted la..kalau tak janji dgn publisher, maybe lmbat lg ec akn kuar..huhu..sy agak sibuk.jarang ad msa nk tulis citer tu..tmbh plak mood pasang surut.hehe..

      Delete
  40. angel....plz inform us(ur fanz) kalau novel experimen cinta dah publish...thank u...x sabar nak dapatkan versi cetak

    emmy

    ReplyDelete
    Replies
    1. of course, dear...you all yg akn be informed 1st..mana bleh lupa pd warga blog sekalian..hehe..

      Delete
  41. sy mint sngt baca ec... cepat2lh keluar terbitn.. ;)

    ReplyDelete
  42. nk lagi...ble nk smbung

    ReplyDelete
  43. em anjellayan plizz cpt terbitkan ekperimen cinta.. ne kali 15 dh teaser 1.. paling tak pon bt la teaser 2,3,4 so on.. bg ilang rindu ckt kt experimen cinta... plizzz...plizzz.. mohon sangat2...

    'actually sye follow experimen cinta ne dari sem 1 sampai skrg sem 3.. 'i
    'really love it'...

    ReplyDelete
    Replies
    1. teaser 2 tgah gigih disiapkan.huhu..sy sdg berusaha tok cpat siapkan manuskrip saya cos sy sbnrnya jnji ngan publisher tok publish nov ni awal next year..kot..huhu..

      Delete
  44. awal tahun dpn .. lewat nya..xp x pe la..

    ReplyDelete
  45. Wohooooo serious Ohsem gilerrrrr

    ReplyDelete
  46. Anjell! Bestnya teaser ni. Bila hard copy novel ni keluar di pasaran.Tak sabar tunggu.

    ReplyDelete
  47. aggggaagaga nak lagi

    ReplyDelete
  48. best..best..n best.....x sabo nk p bli..huhu

    ReplyDelete

Assalamualaikum..
Habis baca jangan lupa komen..
Terima kasih n sudilah jenguk lagi.. : )