Pages

Terima Kasih Anda Semua..

Kata-kata Anjell

ASSALAMUALAIKUM..

Blog ini adalah hasil nurkilan seorang budak science yang perasan nak jadi novelis...

Maaf bila tertypo.. Budak ini masih junior..

Significance of this simple blog to me : 'A PLACE TO EASE TENSION, DIFFERENT WORLD FROM THE ACTUAL ONE'

Wednesday, 24 July 2013

EKSPERIMEN CINTA IS NOW OFFICIALLY PUBLISHED

ASSALAMUALAIKUM.....

Mencuri masa sekejap untuk menghadap laptop.. kalau ikutkan memang tak dijelingnya laptop memandangkan hari yang sangattt sibuk..

Kat sini saya nak khabarkan berita gembira. I think mostly dah tau pasal ni tapi takpelah sebab saya dah janji nak huha-huha kan perkara ni, so kat sini saya nak khabarkan yang novel pertama saya.. EKSPERIMEN CINTA officially is published setelah berkurun lamanya menunggu..

Mula-mula nak minta maaf sebab saya sangat sibuk and tak ambik tahu sangat pasal  novel ni. Sebab saya dah serahkan semuanya pada publisher. Saya juga nak cakap yang saya tak terlibat kut dengan pembelian secara online kat blog ke apa. Kalau nak beli online, rasanya boleh terus tempah kat KARYA SENI..

Sangat lega sebab dah penuhi janji meskipun mengambil masa yang sangat lama.. Pasal novel SUAMIKU PALING SWEET.. apa yang saya boleh cakap semuanya in progression. Jangan tanya saya bila sebab SAYA TAKNAK JANJI SEBAB NANTI TAKUT JADI MACAM EC (Xleh submit on time).. So kita chill dulu..


Pesanan penaja:

Memandangkan ni kali pertama novel saya dipublishkan.. MAKA:

++ Minta maaf kalau novel ni menghampakan korang..

++ Minta maaf kalau apa yang korang expect dari novel ni tak kesampaian..

++ Minta maaf kalau  novel ni dikategorikan sebagai novel KAT BLOG BEST TAPI BILA DIBUKUKAN HAMPEH..

++ Minta maaf kalau korang rasa novel ni tak berbaloi dengan masa yang ditunggu..

++Minta maaf n minta maaf in everything...


TERIMA KASIH SEBAB SUDI MENGUNGGU NOVEL NI DIBUKUKAN DAN JUGA SOKONGAN YANG TAK BERBELAH BAHAGI...

LOVE U ALLSS.....


*** Jangan lupa doakan semoga saya berjaya menempuh hari-hari yang penuh kesulitan  sekarang ni dengan jayanya...










SINOPSIS:

Kali pertama mereka bertentang mata. Masing-masing dah ada pandangan sendiri.

Makhluk planet manalah ni? Pelik sungguh! Wah, rambut macam kari tumpah sekilo. Kat telinga ada subang. Kat leher ada rantai perak. Tak senonoh betul! Muda dan… handsome. Handsome tak handsome, memang aku blacklist la jadi laki aku. - Damia Farisha

Hmmm... Boleh tahan cantik. Berwajah putih kemerah-merahan. Neutral tanpa mekap. Dagu dan bibir terbelahnya mesti memikat ramai lelaki. Tapi nampak kolot aje perempuan ni. - Tengku Aaron Shah

Dan tak sangka pula Tengku Aaron ini memang gila orangnya. Sangat-sangat tak terduga sikapnya. Kalau tak gila, apa perkataan paling sesuai nak digambarkan kepada orang yang tiba-tiba ajak kahwin padahal kenal tak sampai dua jam?

Demi syarikatnya, Damia buat keputusan gila juga! Tak ada jalan keluar melainkan cakap, “saya setuju!” Damia letakkan syarat dengan harapan Tengku Aaron batalkan niatnya.

“Awak jangan menyesal pula kahwin dengan saya. Sebab saya ni pisau cukur...”

“Oh, ya?! Kalau cap Gillete Mach3 Turbo, aku lagi suka. Kikislah banyak mana harta aku. Aku tak kisah. Harta aku bertimbun-timbun…”

Gagal dan gagal. Akhirnya bersatu juga! Bagi Tengku Aaron semuanya tak lebih daripada sebuah eksperimen saja. Ada sebab dia berkahwin. Sebab dia bukanlah seorang yang tewas! Dan bagi Damia, selagi belum lafaz talak terucap, selagi itulah maruah Tengku Aaron akan dijaga. Berjayakah Tengku Aaron Shah meneruskan eksperimennya?





Tajuk: Eksperimen Cinta Penulis: Anjell Penerbit: Karyaseni ISBN: 978-967-0246-52-9 Harga: RM30 (Semenanjung) // RM33 (Sabah & Sarawak)

103 comments:

  1. Akk, terharu sangat ! Masya-Allah, cun gila melecun ahh cover ! Congrate ! May Allah bless you and novel jadi bestseller . ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cun kan..Alhamdulillah. .hehe..nasib baik karya seni terima idea pasal pink carnation. .

      Thank you..insyaAllah semuanya bjalan dgn lancar

      Delete
    2. ahhhh!!! bes giler... hrp bley jmpa anjell.. na blaja cara mnulis smbil bdakwah ni... LOVE U ANJELL

      Delete
  2. Tahniah!!..x sabar utk novel SPS lak..

    Hazalina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks..sps xtau bler..huhu..so keep waiting je la..huhu

      Delete
  3. Baru je order dkt website karyaseni. X sabar nak baca

    ReplyDelete
  4. Best nye dh ada kt pasaran.. Msti dptkn ni.. Tahniah cik Anjell..

    ReplyDelete
  5. Yeayyy... Finally!! ;)
    Congratulation...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bli nvel ni wktu shari sblom raye 2013.. Tgh round2 kat jln tar 2 tnampak plk nvel ni tpampang kat cermin kdai bku.. Mmg blari mcm jakun msuk kdai 2.. One thing to said "this nvel is awesome"!!! Ssah nk crik nvel yg gler2 cmni

      Delete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. Congratulation n dont put yourself down 2 much. Writing is and art n science combine,not everyone has that gift.x sabar nak baca.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks..I'm not putting myself down..just an early warning to you guys..hehe..

      Science is an aggravating factor of stress but is compensated with art..haha.. tu yg sebenarnya..hehe

      Delete
  8. tahniah dek...sukses dlm berkarya...

    ReplyDelete
  9. Tahniah..dah order kita tgu parcel smpai umh nt.. yeyy

    ReplyDelete
  10. Dear. . Tahniah. . .sy akan dptkn novel ni secepat-cepatnya... cuma nak tanya. . Adakah kandungan novel yg x diterbitkan dlm blog melebihi yg dh di post d blog. . .soalan mcm berbelit. . Tp sy harap sgt sambungan novel yg x dpt d baca d blog melebihi atau separuh dr yg dh kami baca.

    Bukan apa. . .ada penulis yg tambah sikit jer dr blog. Suku jer dr novel adalah sambungan dr blog. Rasa x berbaloi sgt. Pandangan peribadi saya. Saya rela tunggu novel. Biar lambat asalkn puas hati. Bila puas hati. Mmg pada masa akan dtg kita akan follow penulis tersebut. Tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dont wory...sy rsa lbih sparuh kut sambungannya..plus2..yg awal2 bab ad yg sy panjangkan sikit..huhu

      Delete
    2. Yeayyyyy. . Hr ni jugak saya g karya seni. .

      Delete
  11. congratzz...at last....can hold the book soon

    ReplyDelete
  12. alhamdulillah, after all this while. congrats :)

    ReplyDelete
  13. sebelum raya boleh dapat kat kedai buku ke.

    ReplyDelete
  14. Sye da lme rgster karye seni pnye..tp still x tw mcm mne nk wt..slalunye kne email slip tu kt website dorg kn..tp yg nie sye x fham..blh sspe tlg explain kn?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Klu dah reg nak buat order just log in n after settle order.KS akan email bg tau order diterima n bolehlah buat pembayaran .slip tu email kat KS.langganan@karyaseni.com.bila KS dah terima slip tu pun dia akan email dah terima.simple aje.hrap dpt membantu

      Delete
  15. Salam sis anjell~
    congrats!!! Alhamdulillah...
    yeah!! FINALLY *mohon bce dgn menarik nafas yg panjang dan dalam serta menghembuskan nafas tersebut*
    lbey setahun tunggu *eh lbey setahun ke? ke hiperbola je* hehe tp rse mcm lbey setahun... dr nk msuk final year smpai skrg da keje...
    but seriously anjell, i really waited and looked forward for EC...
    insya Allah, penantian yg penuh kesabaran ini *sabar laa sgt kn... dok tny ble je...* akan berbaloi... semoga EC akan sukses dan mendapat sambutan yg hangat di pasaran... aamiin...
    next pelissss... haha... just kidding... i know you're very busy... but i do hope that i can get SPS to be in my collection a.s.a.p... huhuhu
    in the mean time, if anjell 'free', *mencari kesempatan dalam kesempitan... or maybe busy, tp tension2 ke, nk lepas tension* mohon update Tundukkan Playboy Itu ataupun 7 Lelaki... mohon... sekian *jgn pelik, sekian is my way to say kesian... konon2, lg kesian dr kesian laa* kat peminat karya anjell ni... huhu... sorry utk permintaan yg agak melampau dikala tahu anjell tersangattt laa busy kan...
    but don't worry, we will always support you... *sy gne 'we' sbb sy rse readers yg laen pn msti support anjell punye*
    the last but not the least, semoga anjell berjaya menempuhi hari2 yg penuh kesulitan itu dengan jayanya... aamiin~
    Allah takkan bebankan kte dgn sesuatu yg kte tak mampu... insya Allah, anjell boleh!!! ;)
    janji Allah itu pasti... lg pulak Allah dah cakap Dia bersama dengan hambanya yg sabar :)

    ps: terpanjang laa pulak komen ni... but this is sincerely from the bottom of my heart... bawak bertendang ble bce...

    pps: "Semua Penulis akan mati, hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti" [Saidina Ali Bin Abi Talib] insya Allah, semoga karya2 anjell sedikit sebanyak dapat membawa pembaca kepada kebaikan di dunia mahupun akhirat... aamiin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam..

      Oihh..surat cinta ke apa ni?? Hehe..

      Thanks for support n semua kata2 semangat dari anda...

      InsyaAllah.. n saya berharap karya saya akan diingati oleh semua orang..banyak lagi kelemahan sy dlm bidang penulisan..maklumlah..sy ni budak science student...

      Apa yang saya harap semoga semua pembaca berpus hati dengan setiap karya saya..

      Delete
    2. surat layang berserta nama penghantar... huhu... sbb bese surat layang org x ltak name kn...

      maen komen je, tgk2 terpanjang, tu yg komen kt status fb anjell jd pendek je... hehe

      insya Allah, akan trus support anjell...

      ape omputeh ckp, the journey of a thousand miles begins with a single step...
      and the first step is always the hardest but once you overcome the hardness of the first, second, third steps, you will just continue your journey and eventually able to run without you noticing :)

      ade budak pure science mse skolah menengah msuk bidang computer science mse dkt uni sbb ikot pilihan dan cadangan ibu dye boleh survive, insya Allah anjell yg msuk bidang penulisan dgn pilihan sendiri dan bakat penulisan yg Allah beri akan survive dengan berjaya dan bergaya... aamiin :)

      all the best for your next masterpieces ;)

      Delete
    3. InsyaAllah... lagipun penulisan is just a hobby.. n lau diberi pilihan menulis n my science life mesti lah pilih science..hehe..

      Delete
  16. yeayyy finally.dh lme tggu novel ni nak publish.

    ReplyDelete
  17. yeahhhh!! lama tunggu cerita ni dijadikan buku, finally! mesti beli ni :)

    ReplyDelete
  18. Novel nih mesti lambat sampai kat Kelantan . Nak beli online takut ummi marah . sabar je lah .

    ReplyDelete
  19. Novel nih mesti lambat sampai kat Kelantan . Nak beli online takut ummi marah . sabar je lah .

    ReplyDelete
  20. Lama tunggu akhirnya.... insyAllah akan tunggu

    ReplyDelete
  21. Assalam..ohh yeahhh..tahniah2!!
    Da lame nantikn EC..akhirny dipublishkn..congrats2.
    Nk tau bape mksurat sumeny erh!??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih..saya pon xingat dah berapa muka surat..xtau la kalau yg saya hantar berbeza jumlah muka surat yg diterbitkan dlm buku..tebal la kut.huhu..

      Delete
  22. Tahniah....

    There's always a first time for everything in our life. Let EC be your first experiment. From there you'll excell in your next next n next book.

    Saya definitely akan membeli EC dan saya suka semua novel2 di blog Anjel.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teeima kasih..karya biasa2 sekadar tok ilangkan bosan n stress..hehe.. yeah..there is always first time in everything..so memang kena sabar je la kalau kena komen or kena maki dengan pembaca nanti..huhu

      Delete
  23. warghh..xsbr nk dptkan EC..nsib baek huha-huha kat blog...thanx writer...

    ReplyDelete
  24. i will definely get this esok. Congrats anjel...i know it's going to be a good piece...alhamdulillah

    ReplyDelete
  25. Yeah... Best nye... Anjell mmg terbaik.... Novel yg lain pn best x bosan bc byk kali.
    -sweetheart87-

    ReplyDelete
  26. yeahh , 'anak sulung' tuu .. cover bolehh tahan ..

    tahniah ye anjell ..

    ReplyDelete
  27. cover lawa jea,comel! xsbar nk beli nk wk koleksi.....n x sbar jgak nk 2gu sps....
    tahniah kak!!!
    -illa-

    ReplyDelete
  28. Huhu..x sbr nk beli smpai kn p cari kt kdai td..malu betol la kte td..kuar 31 july upenye...

    ReplyDelete
  29. Congrats..akhirnya penantian akan berakhir...madih belum sampai lg kt tempat akak...insyaallah akan sampai x lama lg katanya...saya mesti beli...

    ReplyDelete
  30. Tahniah anjell..berakhirlah sudah penantian.dah order tunggu parcel plak.

    ReplyDelete
  31. Congrats on your 1st baby. Dah dapat the book tapi belum sempat baca lagi.

    ReplyDelete
  32. Tak sabar nak tunggu suami paling sweet pulak.

    ReplyDelete
  33. tahniah..i'm a silent reader..honestly,sy pn ttunggu2 jgk bila EC nk keluar..FINALLY! dh order,tggu parcel smpai je ni..penantian satu penyeksaan.. T_T

    ReplyDelete
  34. Tahniah Anjell. Lama dah saya tunggu EC keluar. Saya dah baca dan tak sia-sia menunggu, jalan cerita EC best. Santai dan tak terlalu banyak konflik. Hubungan Aaron dan Damia sungguh sweet.

    ReplyDelete
  35. Kak Anjell, kat popular still takda lah novel ni T^T

    ReplyDelete
  36. Dah baca dekat nak habis...huhuhu...binding ada masalah...pages missing terlalu banyak.... nak pulang balik pada ks. Lama tunggu wei buku ni...potong stim betul.....

    ReplyDelete
  37. saya sedih..orde kat karya seni masih lg x sampai..dh nk dekat 2mnggu tgu..tracking no msih xdapat..call pun xdak maklum balas..sgt kasihan..dh lam sgt tguu..

    ReplyDelete
  38. Saya suka novel nie,dah khatam pun baca. Tahniah buat Anjel. Harap akan terus berkarya lagi. 5/5 saya bg EC nie.. :D

    ReplyDelete
  39. suka novel ni....berbaloi tunggu novel ni kuar...cume harap kisah suraya&tengku rean tu ditonjolkan utk terangkan camne dorg leh kenal..overall puas ati..5/5 tuk EC...harp anjell akn terus berkarya..gud luck anjell..xsabar tggu utk SPS & tundukkan palyboy itu kuar dalam versi novel

    ReplyDelete
  40. Cik anjel... Buat la EC edisi khas raya...tq

    ReplyDelete
  41. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  42. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  43. Baru habis baca...
    Mmg berbaloi memilikinya sbb cerita dia dikembangkan dari apa yg kita baca di blog..

    ReplyDelete
  44. alhamdulillah tamat bacaan... syabas anjel, berbaloi tunggu lama & berbaloi2 beli.. & xtra berbaloi baca. well done dear.

    ReplyDelete
  45. Tahniah .... Saya tak sabar nak tunggu tundukkan playboy itu pulak 😊👍

    -izzati-

    ReplyDelete
  46. Tahniah...dah habis baca nanti nk ulang bc lg. Berbaloi tggu lamapun cerita best & sweet. X sabar nk tggu SPS harap2 boleh cepat siap.

    ReplyDelete
  47. Alhamdulillah...congrat anjell..anyway sy dh grab novel ni, nasib sempat coz tgl 2 unit je masa g book store aritu.dh baca pun.best!!pasti akan return...hehehee..

    ReplyDelete
  48. sudah beli! saaaaaangaaatt bes!! thumbs up!!

    ReplyDelete
  49. dah habis baca....so nice story line

    ReplyDelete
  50. best sgt cerita ni..santai jer story nyer...

    ReplyDelete
  51. best sngat cite EC....suke sngat2...hope lpas nie dpat hasilkn lbih bnyak karya....btw tahniah atas kjayaan the first novel....good luck in future....

    ReplyDelete
  52. salam, huhu..congratulation akak sebab dapat hasilkan novel ini..kagum tengok cara akak bahagikan masa akak untuk menulis and as a science student..baru je habis baca novel ini.. mmg awesome and happy sangat..tak sabar2 nak tunggu SPS pula diterbitkan beserta dengan TPI. .. ")

    ReplyDelete

  53. Congrate Anjel..

    Dah beli dah kat MPH Jusco Maluri. Otw utk sampai the ending. Hikhik.. Just nak tny, Bab 1-40 kat Blog ade kelainan tak kat Bab 1-40 dalam novel??

    Rply plssssssss...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Imnm not sure sangat..xtau ada ke tak sebqb sy xde tambah new storyline tp just susun balik ayat la kut..huhu

      Delete
  54. salam writer.....

    sy baru habiskan novel EC..... hanya mengambil masa kurang 3 hari untuk khatam...... wuiiiih.... memang x boleh tinggal sekejap... mesti nk tau ep. seterusnya..... best giler... bagi yang belum mempunyai... x rugi untuk memiliki senaskah...... x menyesal......
    anyway ms writer..... keep ur good job..... semua sedang menanti kelahiran yang seterusnya..........

    Salam......

    ReplyDelete
  55. Anjell...sy dh beli buku eksperimn cinta..hehe..bru je dpt..xsbr nk bce...hrp citersuamiku plg sweet dpt dibukukn dgn cepat..

    ReplyDelete
  56. dah tggu lama dah novel ni. and yg bestnya, time saya balik cuti summer, jumpa buku ni kat mph. dah siap baca dah pon. eventhough novel ni agak tebal,saya masukkan jgk dlm luggage, angkut bawak balik jepun.

    ReplyDelete
  57. best sngt..dlm mse shari bleh habis sbb xsnggup nk tnggu sok tok thu pe yg akn terjdi...harap sngt cerita kakak anjell yg laen akn dbukukn..xsabar nk tnggu

    ReplyDelete
  58. best sngt..dlm mse shari bleh habis sbb xsnggup nk tnggu sok tok thu pe yg akn terjdi...harap sngt cerita kakak anjell yg laen akn dbukukn..xsabar nk tnggu

    ReplyDelete
  59. Dh bc EC..terbaik..
    Sabar menanti SPS pulak..
    Anjel..mntk teaser SPS sikit...
    ..hazalina...

    ReplyDelete
  60. Saya dh bca novel ni .. one of the best novel yg sy prnh bca .. huuhuuhuu .. mintak2 la best seller.. huhu .. tahniah ya kak anjell

    ReplyDelete
  61. .daebakk. .
    .novel yg pling smpoi yg sye pnah bce n nnyk mmbuat sye ktawa . .
    .hopelly novel nie bole jd bestseller. .
    .thumbs up anjell. .
    .tak sbar tggu sps. .

    ReplyDelete
  62. salam... trimas buat penulis yg melahirkan novel yg menarik ini. sy x jemu w/pun udah 3 kali mengulang...
    x sabar menanti kelahiran SPS pulak.. x da teaser baru ke?

    ReplyDelete
  63. salam... trimas buat penulis yg melahirkan novel yg menarik ini. sy x jemu w/pun udah 3 kali mengulang...
    x sabar menanti kelahiran SPS pulak.. x da teaser baru ke?

    ReplyDelete
  64. congratz anjell!!! seriously memang best!

    ReplyDelete
  65. assalamualaikum anjell saya sudah membaca karya pertama anda sangat menarik dan best ...sampai saya ulang 2 kali membacanya..

    ini cuma pandagan dan pendapat saya..saya tahu eksperemin cinta adalah kisah tengku Aoran dan Damia...saya juga suka watak adam dan adik kembarnya tengku adrean .kenapa kisah tengku andrean dan suraya tidak dikembangkankan sedikit..bagaimana permulaan cinta tengku andrean dan suraya..begitu juga adam dan farhana..

    walauapapun novel ini memang best tak rugi membeli..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam ... tq sudi bca novel tu..huhu..ad sebab kenapa sy xkembangkan kisah mereka berdua..huhu..sebab sy bcadang nk buat short e novel tok kisah mereka huhu .

      Delete
  66. Assalam dik... Akk mintak maaf kat semua fans kalau akk kata akk xkenal anjell n akk main beli je ec kat popular aritu... sbanrnya akk tpikat kat buku ni bila akk tengok buku ni tinggal satu je...dhla plstik pun dah tercabut...tanya kat slesgirl kata tinggal satu ni je.... akk ambik je... ternyata akk xhampa... tq dik.... berbaloi akk beli... critanya best.... akk bru je ingt nk crik novel2 anjell yg lain... rupa2nya ini yg pertama.... lgla akk kagum. Tahniah dik.... tak sabar nk tunggu novel ke 2...

    ReplyDelete
  67. salam.. akak anjell.. tahniah! Novel2 akak memang best. Alhamdulillah dah ada novel eksperimen cinta skarang.. saya harap sgt2 novel akak x difilemkan.. sbb nanti bayangan sy terus hilang.. hancus semuanya.. smoga akak x benarka ia difilemkan..huhu.. yg pasti akak mmang berbakat!!! Thankz akak.. ur novel brighten up my days..hehe.. always make me smile!! Love u kak anjell!!!

    ReplyDelete
  68. salam.. akak anjell.. tahniah! Novel2 akak memang best. Alhamdulillah dah ada novel eksperimen cinta skarang.. saya harap sgt2 novel akak x difilemkan.. sbb nanti bayangan sy terus hilang.. hancus semuanya.. smoga akak x benarka ia difilemkan..huhu.. yg pasti akak mmang berbakat!!! Thankz akak.. ur novel brighten up my days..hehe.. always make me smile!! Love u kak anjell!!!

    ReplyDelete
  69. salam..CONGRATZ ! novel eksperimen cinta sgt superb ! best..
    baru lepas khatam..and waiting for your next novel insya ALLAH :)
    teruskan usaha menulis :)

    ReplyDelete
  70. salam kak sorry ganggu tapi kenapa novel yg sya dpt ni macam ada masalah je ? pg 507-538 tak ada . nak tahu apa yg jadi :'(

    ReplyDelete
  71. salam. btw congrats to u bcoz able to publish this novel. seriously minat kita hampir sama. :D

    ReplyDelete
  72. Dah beli bukunya. Seronok baca. Thanks

    ReplyDelete
  73. bestlah buku eksperimrn cinta nie......awal2x tue buku nie dihadiahkan kepada saya sempena hari jadi....duk tengok jer buku nie nak juga baca....bila dah baca 6 hari dah habis baca....tabah betul Damia harungi segala cabaran hidup bersama tengku aaron shah.....

    ReplyDelete

Assalamualaikum..
Habis baca jangan lupa komen..
Terima kasih n sudilah jenguk lagi.. : )