Pages

Terima Kasih Anda Semua..

Kata-kata Anjell

ASSALAMUALAIKUM..

Blog ini adalah hasil nurkilan seorang budak science yang perasan nak jadi novelis...

Maaf bila tertypo.. Budak ini masih junior..

Significance of this simple blog to me : 'A PLACE TO EASE TENSION, DIFFERENT WORLD FROM THE ACTUAL ONE'

Thursday, 30 October 2014

SUAMIKU PALING SWEET DAH PUBLISH LA!!

ASSALAMUALAIKUM.....

ALHAMDULILLAH syukur ke hadrat Ilahi..

I am definitely sure that most of all the blog followers/silent readers/facebook followers have acknowledged about this. Lihat saja pada tajuknya, mestilah pasal status terkini dan terpanas novel SUAMIKU PALING SWEET yang dah berkurun-kurun anda semua tunggu. Panas la sangat. Haha..

OKEYLAH.. Mungkin post ini hanya untuk blog followers or silent readers or anybody who might not know about this.... Since I've promised to announce it in blog. Ya.. ya.. EKSPERIMEN CINTA dah dapat adik baru. 

SUAMIKU PALING SWEET dah officially published!! By which publisher? Sama macam kekanda sulongnya, di bawah syarikat penerbitan KARYASENI. Macam novel EKSPERIMEN CINTA juga, saya tak ambil order online dan tak terlibat langsung dengan jual beli novel ini. Segala urusan jual beli online, silalah berurusan dengan KARYASENI & PENULISAN2U. Jadi saya susun sepuluh jari minta maaf ya..




Pesanan penaja:

Seriously I am shocked with responses towards this novel. I can see everybody is eager and excited to know about the end of this novel. Which makes me more nervous and highly responsible for every penny spent to purchase this novel. 

PESANAN PENAJA DARI PENULIS DENGAN RASA MASIH PUNYA BANYAK KELEMAHAN INI:

++ Minta maaf kalau novel ni tak macam di blog

++ Minta maaf kalau apa yang korang expect dari novel ni tak kesampaian..

++ Minta maaf kalau  novel ni buatkan korang rasa rugi sebab dah belinya

++ Minta maaf kalau korang rasa novel ni tak berbaloi dengan masa yang ditunggu..

++ Minta maaf kalau novel ni tak seronok langsung dan membosankan.

++ Maaf atas segala cacat cela novel ini, sesungguhnya Cik Penulis ini masih punya banyak kelemahan dan kekurangan

++Minta maaf n minta maaf in everything...

Kalau rasa nak beli, belilah. Kalau rasa taknak, siapalah saya untuk memaksa. Ya dak?? HUHU..

Dan SATU permintaan saya, TOLONG jangan bandingkan novel ni dengan novel EKSPERIMEN CINTA. Sesungguhnya, kedua-duanya punya keistimewaan sendiri. Punya kelemahan dan kekuatan sendiri. Both are special to me in their own ways.. EC is EC, and SPS is SPS.


TERIMA KASIH SEBAB SUDI MENGUNGGU NOVEL NI DIBUKUKAN DAN JUGA SOKONGAN YANG TAK BERBELAH BAHAGI... HARAP SEMUA AKAN TERHIBUR DENGAN KARENAH QISYA, IZZ DAN HAFIY..

LOVE U ALLSS.....




Terima kasih kerana dah ambil masa membaca apa yang saya bebelkan ini, dan di sini saya sertakan cover dan sinopsis SPS.

Ini cover SPS...


"Kerana dia sweet, hati yang beku pun boleh cair.."

Haa.. cantikkan cover dia? Hehe.. Bagi saya cantik. Oh.. baru perasan sesuatu. Ada bunga macam cover EKSPERIMEN CINTA. Dan bunga pun kaler pink. HAHA.. So coincidence..


COVER EKSPERIMEN CINTA



SINOPSIS SUAMIKU PALING SWEET:

 “Mama... Nak tolong tu memanglah boleh. Tapi ada ke patut suruh Sya jadi orang gaji rumah dia? Waaa... Mama, Sya goreng telur pun boleh terbelah lima kuali, tahu tak?”- QISYA IRIS

Rela dalam paksa, Qisya terpaksa mengikut kata mamanya, menjadi orang gaji di rumah kawan mamanya. Dua bulan. Namun, sudah cukup untuk mengubah hidupnya bila dia terpaksa menjadi isteri dan mummy orang dalam usia yang cukup muda, 22 tahun. Marah. Benci. Tak boleh terima kenyataan. Cukup membayangkan perasaan Qisya sehingga hampir sahaja Izz Haikal diterajangnya pada malam perkahwinan mereka. Tapi, berbeza pula dengan penerimaan Izz. Hanya tenang dan menerima semuanya.

“Macam mana cincin ni ada kat sini?” - IZZ

“Macam mana cincin ni ada kat sini? Sebab dia tak ada dalam kotaklah.”- QISYA

“Wrong answer. Cincin ni ada kat sini sebab dia dah temui pemilik dia.”- IZZ

Cincin tersarung di jari Qisya menandakan kesudian Qisya untuk terus hidup bersama Izz. Hari demi hari berlalu, cukup untuk Izz leburkan hati Qisya. Diikutkan saja kepala isterinya yang masih remaja itu.

Baik, penyayang, penyabar, romantik. Pendek kata Izz sangat sempurna pada Qisya. Sampaikan kalaulah boleh diceritakan kepada semua orang, nak saja dia bukukan, letak tajuk Suamiku Paling Sweet sebab memang dia rasa Izzlah suami yang sangat sempurna padanya.

Dan Qisya tahu satu rahsia besar! Rahsia yang buat air matanya tak henti-henti mengalir. Rahsia yang buatkan Qisya mahu cium tangan Izz untuk meminta keampunan. Buatkan dia mahu peluk Izz ketat-ketat sebagai tanda terima kasih tak terkira. Sesungguhnya Izz tahu segalanya.

Tajuk: Suamiku Paling Sweet
Penulis: Anjell 
Penerbit: Karyaseni
ISBN: 978-967-0246-84-0
Harga: RM29 (Semenanjung) // RM32 (Sabah & Sarawak)

Oh, ya! Ini keluaran NOVEMBER ya. Jadi, kalau nak cari kat kedai buku, tolonglah cari lepas November ya??

    +++++++++++++++++

THIRD NOVEL TO GO: TUNDUKKAN PLAYBOY ITU. 
Current status: manuskrip dalam proses.
Bila nak publish?? WALLAHUALAM.. Jangan berharap sangat sebab saya tak punya plan pon lagi untuk novel ini. Boleh jadi kejap, boleh jadi bertahun-tahun lamanya...

Doakan kejayaan saya dalam apa saja bidang yang saya ceburi.. Hehe.. Akhir kata, ANJELL sayang anda semua.. 

SEKIAN, TERIMA KASIH.. :)

98 comments:

  1. Masuk.kedai.buku.bila?

    ReplyDelete
    Replies
    1. dengan kaler merah kot dia tulis, cari di kedai buku lepas november..

      Delete
  2. tahniah anjell...
    covel novel pun sweet sangat... pasti akan dibeli... =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tenkiu... alhamdulillah cantik. Hehe.. Bila dah dapat, happy reading. harap hasilnya tak mengecewakan. huhu..

      Delete
  3. hewhew xsabar gilaaa nk beli ^^

    ReplyDelete
  4. Tahniah!! Memang ditunggu2 selama ini. Nak yg ada t.t penulissss... plss..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mekasih.. tapi saya tak bukak order. So sorry..

      Delete
  5. Tahniah...... x sabar nak bli....

    ReplyDelete
  6. Congrate sis.. xsabar nk bli nih..dh siap order laggiikk

    ReplyDelete
  7. tahniah Anjell..whoaa tak sabar nak order nie...hampir terlupe dgn cerita ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mekasih... boleh re reading kat blog ni kalau lupa. Hehe..

      Delete
  8. Waaa sy x sbr nk peluk tundukkan playboy itu

    ReplyDelete
  9. congrats dear.... xsabarnya...

    Nza

    ReplyDelete
  10. tahniah anjell..dh lme cite nie kn..igat2 lupe dh, xslh last bce qisha skt kaki. blt ke ea...kne flasbck dr mule..

    ara

    ReplyDelete
  11. Tahniah Anjel.. dan terima kasih sebab inform kt blog jugak (walaupun saya dah tengok status fb) :D

    SPS ni la yg bawak saya ke blog ni sebenarnya hingga saya boleh kenal EC.. Tahniah sekali lg utk kelahiran 2nd baby ;)

    ReplyDelete
  12. aku kan tetapp menantimuuuuu T.P.I ,,,,,, heheheehehe congrats bebanyak kat k. anjell sbb buat org semua suka ngn cerita akak.Well, kak anjell & Eman Sufi novelist yg plg best!! my fav lah katakan.hehe <3

    ReplyDelete
  13. Wajib beli ni... ;)
    Mmg dinanti2kan lps EC...
    Congrats utk kelahiran anak kedua ni ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. tenkiu.. silakan beli. harap hasilnya tak mengecewakan.. huhu

      Delete
  14. Congrats k. Anjell !
    Tenkiu so much krn tlh brsush pyh mnyiapkn manuskrip :) dn membukukn SPS
    Love u so muchhhh !! Hahah
    SPS , wait for me ! I'm coming ~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. tenkiu.. welcome. susah2 dulu, senang2 kemudian. hehe... love you too.. :)

      Delete
  15. wah tahniah kak anjell atas sps can't wait for it

    ReplyDelete
  16. Congrats Anjell ! Tak sabar nak peluk Qisya n Izz. I dh booked novel ni di kedai buku. Nasib baik la staf kt kedai tu sudi layan reader mcm I ni. Sampai je nnti dia call

    ReplyDelete
    Replies
    1. tenkiu.. happy reading then.. maaf atas segala kecacatan novel ini.. :)

      Delete
  17. Tahniah, penulis Anjell~ akhirnya, SPS berjaya di novelkan^^ chukhahae~^^

    ReplyDelete
  18. Akhirnyaaaa...saya mesti beli..tahniah anjell dgn baby kedua..baby pertama dah lunyai saya dok ulang2 baca..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih.. kesian baby pertama saya dah dilunyaikan. hehe.. anyway happy reading.. :)

      Delete
  19. Ahhh! ~~
    Tahniah sebab dah ada second book
    Thanks sebab buku ni publish dahhhhhhhhhh,
    hahahahaaa
    sangat excited~

    ReplyDelete
  20. tahniah..dah lama tunggu sps ni..abg izz yg sweeet..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih. selamat jatuh cinta dengan izz.. :)

      Delete
  21. Tahniah Anjel .
    InsyaAllah akan dptkan buku ni.
    Dah lama tungg selepas Eksperimen Cinta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih. semoga jumpa mencarinya.. :)

      Delete
  22. Omaigod.. lama gila kot tunggu crita ni.. alhamdulillah, finally dh d publish.. tahniah anjell.

    ReplyDelete
  23. tahniah, dah lama saya tunggu, novel awak memang best. I like your style of writing..

    ReplyDelete
    Replies
    1. my style of writing is just ordinary. hehe.. anyway tq.. :)

      Delete
  24. congrats anjell & Thank you . tak sabar nak tunggu november..:)

    ReplyDelete
  25. Tahniah Angel, dah lama tunggu, anak akak yang paling tak sabar

    ReplyDelete
  26. tahniah.....x sbr nak beli lepas exam.lagi 2 minggu..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih.. but exam's first. okey?? hehe

      Delete
  27. tahniah anjell.....wahhhhh x sbarnyew nk dptkn novel ni....dh lma giler tggu...

    ReplyDelete
  28. tahniah kak anjell...huhu biler tpi nk keluar..x sabar nk peluk nurin dan harriz..anyways congrats kak atas kelahiran anak kedua.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih.. tpi?? belum ada perancangan. huhu.. sorry

      Delete
  29. Alhamdullillah! Akhirnya. TPI jgn lama sgt.

    ReplyDelete
  30. SPS dah lepas..for sure laa lps ni TPI tapi..nak HSC..cptlaaa update..

    ReplyDelete
  31. Replies
    1. tq.. :) happy reading n sorry for all flaws.. :)

      Delete
  32. Hoyey sps dah kuar bole beli tq anjell.lama tunggu novel nie.

    ReplyDelete
  33. MUMMY DAH BELI…DAH BACA. WHAT CAN I SAY? TRULY SWEET AND I LOVE IT ANAKANDA ANJELL….MUAHHHH

    ReplyDelete
  34. Assalam mummy....sy ke popular smlm tp x smpi lg...mummy bli di mane?...tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. mummy beli di putrajaya…berdesup kesana tak sabo nak baca sps…hehehehe

      Delete
  35. Dah order kat website karya seni :D menunggu Pak posman hantar ;) tak sabar nak baca. EC dah berapa kali khatam :)

    ReplyDelete
  36. Mmg x sia2 menanti.. Ending awesome gler!! Congrate angel!! Karya hebat

    ReplyDelete
  37. Anjell .. Harap ADe Cerita pasal novel you have published.. haiyoyo .. BTw COngrats .. I have waited for so long .. ;D ... HARAP ADA CERITA NOVEL YOU AKAN KELUAR AMIN AMIN AMIN

    ReplyDelete
  38. Thank you so much. Finally dapat baca sampai ke akhir SPS. Dah order kat bookstore simpankan satu set.

    ReplyDelete
  39. Tahniah anjel....lama benor nunggu si Suamiku paling sweet ni...akhirnya dpt jugak kami peluk. Eksperimen cinta memang besttt..confirm yg 2nd novel ikut meletop..tahniah lagi sekali anjel

    ReplyDelete
  40. first of all, congrats kak anjell :) 2nd, thank you so much sbb hasilkan lgi novel... cant wait to grab this book after spm hehe..

    ReplyDelete
  41. Yeayyy...finally..dh lama sgt mnggu novel sps ni..x sabar nye nk dptkn novel ni.. cover pn cntik sgt ... tahniah miss anjell....

    -zeisha-

    ReplyDelete
  42. Dah baca pun... " tahniah anjell 4 *

    ReplyDelete
  43. tahniah....dh beli dan baca...love it so much...maybe kapla x berapa boleh nk baca cite yg berat2,so SPS tu sweet nya mcm mkn chocolate...
    next kite tggu TPI plak... and again congratulations....

    -kc-

    ReplyDelete
  44. Congratulations...SPS memang terbaik...bedt sgt2..x puas baca...dlm proses baca kali ke 2..
    suka sgt2 juga HSC.....keep on writing dik

    ReplyDelete
  45. tak sangka hmm bestnya korang tulis

    ReplyDelete
  46. finally berakhir sudah penantian... xsabar tggu kat kedai...

    ReplyDelete
  47. Adik call bg tau Anjell de kluar buku baru tajuk de suami2 gitu. Terus suruh dia belikan :)

    ReplyDelete
  48. Siapa tahu ...kedai buku jln tar dh ada stock ke. Last friday pegi belum sampai

    ReplyDelete
  49. Pegi Hasani semalam xdak ...sedih gila mggu DPN no cri lg....

    ReplyDelete
  50. Tahniah...
    Mesti beli ni..
    Dah lama tunggu novel ni..^_^

    ReplyDelete
  51. Sweet sangat :) dah baca separuh dah. Baru beli semalam. Kita yang baca pun boleh melt. Hehe... Tahniah anjell. Tunggu karya anda yg seterusnya. Semua novel anjell syok :)

    ReplyDelete
  52. Lama tak kunjung... kelmarin tetiber dok bava balik EC... semalam TERdetik nak tengok blog. Melompat kegirangan dalam hati... hehe. Dah beli malam semalam @ mph. Hari ni dah habis... nak lagiiiii.... lol. Tundukkan Playboy Itu bila nak keluar ye?

    ReplyDelete
  53. Pg td prgi jln tar ngan my mom... pastu kaki ni ringan sngt2 nk msuk dlm bookstore.. try la tngk ade x SPS.. sekali terbentang kt dpn mata x pndg kiri kanan... trus grab tht novel.. tersengih2 tersenyum2 sorang mmg x cover dh excited punye psl... ade akak tu dok tngk je sye.. nsib perasan terus cntrol blik keterujaan bile dpt pgang SPS.. sye trus grab ,ckp kt my mom i want this novel n byr.. no doubt at all.. bile dh bce woahhh mmg best+sweet jer.. mmg melting.. btul la nk kene cari peti ais bekukn balik.. sye tersyum ,terharu ,menangis.. Mmg TERBAIK..👍👏 truskn berkarya ye.. congrats n cnt wait for ur nxt novel.. berbaloi beli..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pn dh beli sps.. Mmg excited tuk baca.. Now dh abs pn baca.. Izz mmg sweet

      Delete
    2. Kan.. sweet sngt.. bahagianya diri ini jika dpt suami mcm Izz tu .. mmg dh tangkap cintan betul kt Izz.. klu Sya tau ni, icu la jwbnya... hahahaha...
      KAK ANJELL!!!.thank you so much.. hrp segala urusan kak anjell dipermudahkan.. hrp juga kak anjell dpt keluarkan buku lagi.. for sure kami, peminat2 tegar kak anjell berlari berkejaran ke kedai buku nanti.. bakat kak anjell mmg x dpt dinafikan lgi.. anugerah Tuhan.. KAK ANjELL HWITING!!! Teruskan berkarya and again thnks bcause kak anjell dh menghiburkan hari2 kami semua dgn karya2 kak anjell.. semoga usaha kak anjell dirahmati Tuhan.. ♥♡

      Delete
  54. Time tngh tngok2 novel, ada trnmpk someone cpt2 grab novel & trus gi counter byr.. sy pon tngok lh novel apa.. Tinggal 6 buah je atas rak tu.. Tajuk macam best.. saya try bli.. memang best.. Terbaik

    ReplyDelete
  55. Anjell, novel Suamiku Paling Sweet ni best sangat sangatttt! Ada lagi 20 m/s nak habis tapi dah tahu dah lepasni mesti baca yg sweet2 aje hehe. Memang best sangat sampai meleleh ayaq mata lagi2 time Hafiy & Izz sakit. Tak rugi beli novel ni & novel Eksperimen Cinta pun saya dah baca. Best sangat dua-dua ni! Anjell memang bertuah, Allah anugerahkan bakat ni. Kagum dengan Anjell. Moga Allah berkati & rahmati Anjell serta permudahkan segala perjalanan Anjell lepasni ya :)Apa2 pun, semoga berjaya lagi dalam bidang ni & doakan saya juga akan berjaya macam Anjell sebab baru2 je lagi ni nak try buat puisi. Terus buat novel best2 ok! InshaAllah akan beli lagi novel Anjell lepasni.

    ReplyDelete
  56. Anjell, I nak bagitau I x menyesal beli novel Suamiku Paling Sweet . Memang meltingg sangat weii . Lepas nie nak pegi peti ais bagi beku balik, hahaha ! Btw cant wait for your next Novel . Wish u luck and Allah will bless u always. Eksperimen Cinta & Suamiku Paling Sweet memang DAEBAK . Thank you Anjell.

    ReplyDelete
  57. finally, fly far away from malaysia to brunei yes sudah ada novel suamiku paling sweet, the best and give you 9.5 stars for this novel.

    ReplyDelete
  58. Saya dah baca novel eksperimen cinta . Best sangaaad . TQ :) cukup santai . Dan sngad-II lawak . Hee

    ReplyDelete
  59. Aswt Anjell. Sy dah bc SPS. Best mcm jg EC. nk ucap trima kasih byk2 di atas penulisan yg menghiburkn dan TAHNIAH buat Anjell. Adakah Anjell akan membuat sambungn @ novel lain utk ln utk meneruskn kisah diantara fifi& yaya. Mcm menarik je kn...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Er.. Siapa fifi n yaya ye??

      Delete
  60. Kak ANjell..akak ada jual x buku novel suamiku paling sweet..kalu ada sya nk beli...

    ReplyDelete
  61. hai kak anjell,sya suka semua cita akak, sebab best sangat smpai lewat mlam baru sy tidur, tp syg kak, novel yg Ela dapat tu blank hmpir 1 bab, sedih kak..apalah nasib Ela smpaikan Ela dapat nasib mcm tu.Tak hbis lah Ela bc Eksperimen cinta. huhu kalau beli lg rugi sb dah ada, Ela relakan saja walaupun terkilan nak bc topic yg blank tu...😭😭 tp memang diakui cita akak best sangat.👍👍

    ReplyDelete
  62. Haii kak anjell .. Sya cari merata tempat novel suamiku paling sweet tapi xjumpa .. Sya xthu dkt mana lagi ada jual novel nie lagi sbb dah lama sangat novel nie kuar .. Boleh forwordkan novel tu dkt email sya .. Syamimiwahida93@gmail.com. sya xboleh tido sbb nak tahu kesudahannya .. Please tolong sya ..

    ReplyDelete
  63. Hai Kak anjell..xde Bab 29 ke?

    ReplyDelete
  64. Hai Kak anjell..xde Bab 29 ke?

    ReplyDelete

Assalamualaikum..
Habis baca jangan lupa komen..
Terima kasih n sudilah jenguk lagi.. : )