Pages

Terima Kasih Anda Semua..

Kata-kata Anjell

ASSALAMUALAIKUM..

Blog ini adalah hasil nurkilan seorang budak science yang perasan nak jadi novelis...

Maaf bila tertypo.. Budak ini masih junior..

Significance of this simple blog to me : 'A PLACE TO EASE TENSION, DIFFERENT WORLD FROM THE ACTUAL ONE'

Monday, 25 April 2016

HERO SEORANG CINDERELLA IS GOING TO BE PUBSLISHED!!!

ASSALAMUALAIKUM .....

ALHAMDULILLAH syukur ke hadrat Ilahi..

Dear my laling-laling readers and followers, 

Tujuan tuan tanah mengupdate blog kali ini sudah pastilah mahu mengkhabarkan berita gembira. Cuba jeling tajuk balik....

Ya.. ya.. Mungkin ramaaaaaaiiii yang dah tahu tapi, kerana tidak mahu bergelar munafik (Janji wajib ditepati. Dah janji nak announce kuat-kuat dulu), Maka.... dengan ini saya mahu mengumumkan anakanda keempat saya sudah selamat melihat dunia. Nama indah beliau diberi (Of cozz semua dah tahu) adalah HERO SEORANG CINDERELLA aka HSCBig applauses to EKSPERIMEN CINTA, SUAMIKU PALING SWEET and TUNDUKKAN PLAYBOY ITU kerana dah dapat adik baru. Yayyy!!!

Sama macam kekanda-kekanda-kekandanya, HERO SEORANG CINDERELLA diterbitkan oleh syarikat penerbitan KARYASENI. Sama juga, saya tak ambil order online. Maka..... sebarang urusan jual beli online bolehlah berurusan terus dengan KARYASENI & PENULISAN2U atau mana-mana online seller yang lain. Maaf banyak-banyak.



Macam biasalah, bukan ANJELL namanya kalau tak turunkan pesanan berkerat-kerat tiap kali novel baru keluar. (Maaflah kalau rasa dah baca benda ni sejak zaman EKSPERIMEN CINTA lagi)

Pesanan penaja:


Novel kali ini bertemakan KEKELUARGAAN kut. Tak tahu berjaya ko idokk. Tengok tajuk pun dah nampak CINDERELLA, maka paham-pahamlah hidupnya pasti ala-ala Cinderella. Tapi.... tak ada la pulak hilang kasut ke, hilang barang ke apa ya. Shweet Mweet hero and heroin tu.. haruslah ada (ALAMAK SPOILER!)


PESANAN PENAJA DARI PENULIS DENGAN RASA MASIH PUNYA BANYAK KELEMAHAN INI:

++ Minta maaf kalau novel ni tak macam di blog

++ Minta maaf kalau apa yang korang expect dari novel ni tak kesampaian..

++ Minta maaf kalau  novel ni buatkan korang rasa rugi sebab dah belinya

++ Minta maaf kalau korang rasa novel ni tak berbaloi dengan masa yang ditunggu..

++ Minta maaf kalau novel ni tak seronok langsung dan membosankan.

++ Maaf atas segala cacat cela novel ini, sesungguhnya Cik Penulis ini masih punya banyak kelemahan dan kekurangan

++Minta maaf n minta maaf in everything...

Kalau rasa nak beli, belilah. Kalau rasa taknak, siapalah saya untuk memaksa. Ya dak?? HUHU..

Janganlah dibandingkan karya ini dengan kekanda-kekandanya sebelum ini. Macam yang saya cakap tadi, setiap novel yang keluar, temanya lain-lain. Lain orang lain citarasa. Jangan expect tinggi. Saya taknak ada yang terkuciwa sendiri. Jangan sesekali berfikir 'NOVEL ANJELL GRENTI BEST!' .. Sungguh.... sekali pun saya tak pernah dan berani jamin karya-karya saya best. KERANA APA?? Stail penulisan mungkin berubah. Writer's block dah jadi macam sindrom. Ada kalanya kita tak mampu maintainkan sesuatu. Kita juga tak boleh terlalu senang hati dan berlapang memikirkan setiap orang dapat menerimanya. Bersama waktu, sesungguhnya lahir lagi novelis-novelis lain yang lebih hebat   (Kita bersyarah dulu, ya anak-anak.)

TERIMA KASIH SEBAB TAK BERPUTUS ASA DAN MEMBERIKAN SEMANGAT SEPANJANG MENUNGGU NOVEL INI DITERBITKAN. SEMOGA TERHIBUR DENGAN PERANGAI TENGKU IAN UZZAM DAN NURA MEDINA. YANG BAIK DIJADIKAN TELADAN, YANG BURUK DIJADIKAN SEMPADAN   (Bersyarah lagi ya, anak-anak)

LOVE U ALLSS.....




Terima kasih kerana dah ambil masa membaca apa yang saya bebelkan ini, dan di sini saya sertakan cover dan sinopsis HSC

Ini cover HSC.


"Cuma pejamkan mata, dia pasti akan muncul"

Kali ini tema Pink lagi. Anjell dan Pink tak dapat dipisahkan. Tolak TPI, yang lain semua ada pink. Kenapakah kebetulan ini padahal saya tak minat pink. Haha..




SINOPSIS

Penulis : Anjell
Penerbit : Karyaseni 
HARGA : RM28.00(SM)/RM31.00(SS) 
Halaman : 736 
ISBN : 978-967-469-007-6


Ini adalah kisah seorang Cinderella dan heronya…

Sekali pandang, orang mesti cakap dia sesuai untuk Cinderella versi thriller. Dia cantik tapi muka dia beku. Senyum ikhlasnya mahal. Jelingannya tajam mengalahkan pedang. Semuanya hanya untuk menutup kisah hidupnya. Itulah Nura Medina.


Seratus lapan puluh darjah pula dengan heronya. Heronya masih versi Prince Charming. Dia kacak membunuh. Senyumnya ikhlas versi pencair hati. Jelingannya mampu bikin anak dara penasaran. Dan kepulangannya ke Malaysia kali ini bersama satu amanah. Itulah Tengku Ian Uzzam.


Macam mana Tengku Ian boleh menjadi hero seorang Cinderella? Al-kisahnya bermula pada suatu malam.


“Tips. Kalau awak ingat saya malam ni, saya pasti akan selamatkan awak.”-  TENGKU IAN UZZAM


Bermulalah misi Tengku Ian untuk mendekati Medina. Terus-menerus si hero selamatkan Cinderellanya. Sehinggalah tersingkapnya satu rahsia.


“Dunia ni penuh dengan ketidakjujuran. Bila dah kena fitnah, 99.9% pilih untuk percaya.” – NURA MEDINA


“In the situation of 99.9% of distrust, I am your 0.1% that will trust you. Always.” – TENGKU IAN UZZAM


Itu janji Tengku Ian. Dan apabila Medina berada dalam situasi 99.9% itu, masihkah Tengku Ian menjadi 0.1% dia? Dan berjayakah Tengku Ian menjalankan amanah yang diberikan


    ++++

Ayuh kita buka kaunter tanya sendiri, jawab sendiri:

1. Novel ni publish bulan berapa ya?

This novel is specially published for PESTA BUKU ANTARABANGSA 2016 (PBAKL) di MAEPS, Serdang pada 29 APRIL - 9 MEI 2016. Tahun ni tak buat di PWTC ya.. Maka... HANYA DIJUAL PADA PESTA BUKU SAHAJA!!

Limited edition ke?? Kalau saya jawab ya, grenti kepala kena penggal. Hehe... Jangan risau... BUKAN LIMITED EDITION. Sebenarnya novel ni terbitan KARYASENI untuk JUN 2016. Kalau dah tak boleh beli kat PBAKL 2016, Maka... silalah tunggu sehingga bulan Jun sampai.

2. Bila masuk kedai buku/order online??

Nampak tak saya siap bold JUN 2016, Maka masuk kedai buku biasanya pertengahan bulan Jun la agaknya. Order online pun buka bulan Jun. Jadi... usahlah menggigihkan diri dan membazir tenaga menapak ke MPH atau Popular  atau mana-mana kedai buku di musim el nino ini, semata-mata untuk mencari novel ini ya. Pusing kedai-kedai buku seluruh Malaysia pun pasti anda takkan jumpa, Take note! Menapak ke kedai buku tengah-tengah bulan JUN, HOKEY??


3. PBAKL ni akak ada tak?

Err... nak jumpa saya ke?? Fortunately.. tahun ni insyaAllah saya turun padang. Jadual saya, insyaAllah 7 MEI 2016 jam 12-2 PETANG. Pastinyalah di booth KARYASENI/PENULISAN2U (saya tak ingat dah nombor berapa). Sematlah tanggal ini baik-baik di mindamu kalau nak jumpa saya (Ada ke orang nak jumpa saya). Kalau ada jodoh, berjumpalah kita ya. First time turun padang kut!!! (Hai... masa aku nak pergi ni la dia buat PBAKL kat ceruk Serdang. Tengah-tengah musim El nino pulak tu!!) Dugaan.... Semoga semuanya dipermudahkan. Amin. (Psss... saya ni pendiam dan pemalu orangnya. Ahaks!)




    +++++++++++++++++

FIFTH NOVEL TO GO: ALPHA MALE. 
Current status: Writer's block (Anjell dan Writer's block berpisah tiada. Haha)

Bila nak publishnya??? Jangan tanya nak publish. Tanya bila nak sambung tulis dan siapkan manuskrip dulu.. Sebab memang mereput dan tak disentuh-sentuh langsung. Huhu..

Biasalah... we go slow and steady. Maintain the quality than quantity. Satu tahun, satu novel. Nak Alpha Male? Tunggulah tahun 2017. InsyaAllah.... selagi Allah berikan ilham, kesihatan, umur yang panjang. Maka.... akan adalah novel itu. Boleh je nak siapkan cepat-cepat. Tapi malas. Haha...

Sebenarnya dah ada idea untuk projek novel 2018. Tajuk apa?? Kalau tiba-tiba saya mengigau, saya terupdate cerita tu. haha. Boleh je nak siapkan dua-dua. Tapi... macam statement di atas, SAYA MALAS. 

Oh, mahu beri pencerahan kenapa ALPHA MALE dan tak boleh baca di blog. Aritu.. al kisahnya ada sorang budak tergelap hatinya dan copy and paste almost exactly cerita saya tu di laman web penulisan2u (Cerdik gak budak tu. COPY cerita novelis KARYASENI/PENULISAN2U pastu pi post kat laman web penulisan2u). Malas panjang bicara, draftkan balik je la ALPHA MALE tu. Semoga kanak-kanak ribena itu terbuka balik pintu hidayahnya dan bertaubat. Manalah tahu ada penulis lain pulak yang jadi mangsa.... Kalau kanak-kanak ribena tu terbaca post ni, haraplah cepat bertaubat ya awak (Haruslah pernah baca blog ni, kalau tak macam mana boleh copy ALPHA MALE. Iya dok??) Bertaubatlah awakk... penat nak perah otak ni awak tahu? Nak jadi penulis tu, tak salah. Saya tak marah kalau cerita saya mencetuskan idea awak untuk menulis. Tapi, tolonglah jangan sampai sebijik-sebijik sampai orang boleh cakap tu cerita saya. Kalau dalam research paper ni, dikira plagiarism, lecturer boleh failkan awak dan the owner of the papers being plagiarized boleh saman awak, tahu?? (bersyarah lagi sekali ya, anak-anak). Bukan nak cakap saya je, ramai lagi penulis yang dicopy paste ceritanya.

Tunggulah bila tiba masanya, terbuka hati nak update ALPHA MALE, saya akan update. Saya pun sangat rindu untuk update blog.

Terima kasih sudi membaca post saya yang ni. Kepada yang dah dapatkan HERO SEORANG CINDERELLA, Terima kasih banyak-banyak sebab sudi menyokong saya. Selamat membaca dan Maaf atas segala cacat-cela novel ini. Sesungguhnya saya juga masih belajar dan akan selalu belajar.


SEKIAN. SALAM SAYANG, ANJELL.

18 comments:

  1. Dah baca HSC...best giler...tqvm anjell for HSC...

    ReplyDelete
  2. Dah baca HSC...best giler...tqvm anjell for HSC...

    ReplyDelete
  3. Sis beli online buka ke..??

    ReplyDelete
  4. JUn???? lambat nya lagi....tak pa.....tengah bulan jun akak akan menapak ke kedai buku.....tak sabarnya nak peluk buku nie....

    ReplyDelete
  5. Sya dpt peluk hero seorg cinderella! Mengancam abis u

    ReplyDelete
  6. Sya dpt peluk hero seorg cinderella! Mengancam abis u

    ReplyDelete
  7. I got it..x sbr nk bce tp kene hbiskn pt3 dulu.😢

    ReplyDelete
  8. already finished reading HSC..awsome masterpice from u like always.. thank you and welldone kak

    ReplyDelete
  9. Wahhh! Tak sabar nya! Dah lama tunggu HSC versi novel! Hehe

    ReplyDelete
  10. Permisi kak. Saya baru belajar nulis novel di http://novel.id nih. Hehe.
    Coba cek tulisan saya yaa. Mohon koreksinya…
    Judulnya Boku no Mirai

    http://novel.id/t/bab-1-salju-dan-kenangan/6717
    http://novel.id/t/bab-2-video-call-dari-ibu/6760
    http://novel.id/t/bab-3-di-masjid-otsuka-aku-melepasmu/6797
    http://novel.id/t/bab-4-percakapan-dengan-lelaki-bernama-jordi/6838
    http://novel.id/t/bab-5-bernostalgia-di-atas-ketinggian-450-meter/6853
    http://novel.id/t/bab-6-teman-sebangku/6908
    http://novel.id/t/bab-7-percobaan-ekstrakurikuler/6909
    http://novel.id/t/bab-9-curahan-hati/6996
    http://novel.id/t/bab-10-feeling-lonely/7356
    http://novel.id/t/bab-11-this-is-me/7393
    http://novel.id/t/bab-12-perasaan-yang-sama/7432

    ReplyDelete
  11. assalammualaikum and hii. sorry kak anjell menumpang sekejap hoho. do visit my blog ye. saya ada buat novel heeee. ellaisyaqirin.blogspot.com *terimakasih*

    ReplyDelete
  12. Huaaa lama menanti akhirnya hehe jeng jeng jeng

    ReplyDelete
  13. Assalamualaikum huwaaaaa dah baca���� Best sangat sangat sampai baca banyak kali ����Setiap kali pergi bookstore mesti cara novel yg akak tulis & plsss plsssss tulis lah banyak buku lagi sbb saya confirm akan beli & support akak ������

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum huwaaaaa dah baca���� Best sangat sangat sampai baca banyak kali ����Setiap kali pergi bookstore mesti cara novel yg akak tulis & plsss plsssss tulis lah banyak buku lagi sbb saya confirm akan beli & support akak ������

    ReplyDelete

Assalamualaikum..
Habis baca jangan lupa komen..
Terima kasih n sudilah jenguk lagi.. : )